Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Oud CvB-lid overhandigt cheque voor Roemenië

Op vrijdag 6 maart kregen onze Bouw Niveau 2 studenten van de Admiraal de Ruyterlaan tijdens hun praktijkles bezoek van oud CvB-lid Christien de Graaff. Een feestelijke gelegenheid, want Christien kwam haar afscheidscadeau aan de klas overhandigen! “Mocht je overwegen een cadeau te geven, dan stelt Christien het op prijs als je iets doneert voor één van de projecten die zij een warm hart toedraagt” was de boodschap op haar uitnodiging destijds.

Na een korte inleiding over het project TALENT voor Roemenië was het moment daar. Studenten Marcel (links op de foto) en Jochem (rechts op de foto) mochten de cheque namens de afvaardiging van het Alfa-college in ontvangst nemen. Het mooie bedrag van 1250 euro komt zeker goed van pas en zal onder andere gebruikt worden voor de aanschaf van bouwmaterialen.

TALENT voor Roemenië
In 2013 is er een samenwerking ontstaan tussen Stichting Actie Roemenië, Stichting LAMP, het Noorderpoort en in een later stadium ook het Alfa-College en Terra. Van 2014-2018 heeft het project er al voor gezorgd dat er een huiswerkverblijf is gekomen voor naschoolse opvang van kinderen in Tichindael. Van 4 tot 22 mei 2020 reist een nieuwe lichting studenten af naar deze regio om samen met een Roemeense bouwcoördinator – en met hulp van de lokale bevolking – het eerste duurzame huis op de gypsy hill te bouwen. Een onvergetelijk avontuur voor onze studenten (Entree/Niveau 2 onder leiding van Niveau 4) die zo een bijdrage leveren aan de toekomst van een kansarme doelgroep.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed