Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Gratis training stoppen met roken voor studenten

Alle rokende studenten van het Alfa-college krijgen de kans om gratis mee te doen met de succesvolle training ‘Stoppen met roken’ van Allen Carr. We sloten ons als eerste mbo-instelling aan bij ‘Een rookvrije generatie’ en maakten binnen een jaar onze schoolpleinen rookvrij. Nu is het tijd voor de volgende stap.

“Wij gunnen studenten een duurzame en betekenisvolle toekomst. Dit willen we niet alleen ondersteunen met een diploma en opgedane vaardigheden, maar ook door een gezonde leefstijl te stimuleren. Roken schaadt de gezondheid en verkleint de kansen op duurzaam succes in de maatschappij. Daarom helpen we onze studenten graag bij het stoppen met roken”, vertelt Otto Folkerts, projectleider Alfa-college rookvrij.

De methode bestaat uit een training van vier uur of twee trainingen van twee uur in een groep van maximaal 20 deelnemers per locatie. Voor studenten van het Alfa-college in Hoogeveen en Hardenberg vindt de training in februari plaats. De locaties in Groningen volgen in maart (Kluiverboom en Kardinge) en april (Bouma en Ruyt).

Inhoud en succes
Het komt niet vaak voor dat een school dit aanbiedt, maar het Alfa-college hecht waarde aan de gezondheid van studenten. De Allen Carr training wordt ervaren als een snelle en prettige manier om te stoppen met roken. Wereldwijd wordt de methode in meer dan 50 landen ingezet. Het slagingspercentage van de training is hoog. De training gaat niet in op alle bekende gezondheidsredenen om te stoppen, maar alle redenen waarom deelnemers wel roken, worden tijdens de training tegen het licht gehouden.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed