Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Shirley doet mee aan de landelijke finales van Skills Heroes!

Shirley van der Heide (20) volgt inmiddels het laatste jaar van haar opleiding Managementassistente / Directiesecretaresse op het Alfa-college in Hardenberg én is momenteel hard aan het trainen. Ze heeft zich namelijk geplaatst in de landelijke finale van Skills Heroes. Dé vakwedstrijden van het mbo. Wordt zij de nieuwe, landelijke vakvrouw in haar beroep?

Tussen de studie- en stageopdrachten door, oefent Shirley – samen met haar coach Geerte Elferink-Meindersma – voor de aankomende finale in Leeuwarden. Logo’s ontwerpen, visitekaartjes maken en Engels nóg beter onder de knie krijgen: de eindstreep is in zicht en daar horen ook de nodige voorbereidingen bij. En een dosis gezonde spanning, want ze heeft veel zin om het namens het Alfa-college op te nemen tegen haar vakgenoten van andere ROC’s.

“Doordat een klasgenoot zich vorig jaar plaatste voor de finales, weet ik hoe magisch het is om de nationale wedstrijd te halen”, zegt Shirley. “Dat is ook één van de redenen waarom ik me heb opgegeven voor de voorronde dit jaar. Die vond plaats op onze eigen school en ik was blij verrast dat ik deze won en door mocht naar de kwalificatiewedstrijden. Meedoen aan vakwedstrijden is een goede voorbereiding voor de toekomst. Je leert omgaan met druk en tegenslag. Ook leer je jezelf en je kwaliteiten heel goed kennen. En de behaalde certificaten staan natuurlijk ook nog eens leuk op je CV!”

Je leert een heel andere kant van jezelf kennen

Op vrijdag 13 december 2019 was het zover; ze reisde af naar Zeeland voor de kwalificatierondes. Zeventien fanatieke medekandidaten namen deel aan de wedstrijd, waarvan er zich slechts acht daadwerkelijk konden plaatsen voor de landelijke finales. “Het was een spannende dag, maar ik had me zo goed mogelijk voorbereid. Rond het middaguur begon de wedstrijd. De opdrachten waren pittig, maar ik had er een goed gevoel over”, zegt Shirley. Toch wachtte ze enigszins zenuwachtig op de maandag na het weekend, de dag waarop ze zou horen of ze één van de acht finalisten was geworden. “Een héél lang weekend”, lacht ze. “Maar toen het verlossende woord kwam was ik zó blij, ik mocht door!”

Van 4 tot en met 6 maart 2020 vindt Skills The Finals plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. Familie, vrienden en collega’s van Shirley komen haar aanmoedigen. “Op dit moment ben ik nog niet enorm gespannen voor de finale, maar ik verwacht dat dit wel gaat komen. Ik denk dat de finale een hele leuke en leerzame ervaring wordt en kijk er daarom echt naar uit. Ik ga genieten van alles wat er komen gaat! Aankomende studenten raad ik zeker aan mee te doen aan Skills Heroes in hun eigen vakgebied. Het is leuk, je zet jezelf goed op de kaart bij diverse bedrijven, ontdekt je kwaliteiten en leert een heel andere kant van jezelf kennen.”

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Ieder jaar zijn er wedstrijden in ongeveer vijftig vakrichtingen. Het Alfa-college doet elk jaar mee aan deze vakwedstrijden om het middelbaar beroepsonderwijs onder de aandacht te brengen en om studenten een uitdagende leeromgeving te bieden. Kijk hier voor de volledige finalistenlijst van het Alfa-college.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed