Alfa-college
Hoogeveen

Leerlingen RSG Wolfsbos presenteren profielwerkstukken

Susanne en Iris winnen in vakgebied Economie

Leerlingen van RSG Wolfsbos presenteerden donderdag 6 februari hun profielwerkstukken aan docenten en ouders op het Alfa-college aan de Voltastraat. De afgelopen weken hebben de leerlingen op het Alfa-college gewerkt aan de profielwerkstukken ter voorbereiding op hun vervolgopleiding. Door het maken van een profielwerkstuk komen leerlingen er achter of de opleiding die ze willen volgen ook écht geschikt is voor hem of haar.

Doordat de profielwerkstukken deels met docenten en studenten van het Alfa-college zijn gemaakt, hebben de vmbo’ers de afgelopen weken alvast sfeer kunnen proeven op school en kennis gemaakt met het mbo. Bovendien zorgt deze samenwerking ervoor dat de vierdejaars leerlingen bewust nadenken over hun eigen interesses – wat vind ik leuk -, hun kwaliteiten – waar ben ik goed in –, hun vaardigheden – wat kan ik al – en kijken vervolgens of de vervolgopleiding of het gekozen beroep hiermee overeenkomt.

Van duurzame technieken tot aan dierenwelzijn
De leerlingen presenteerden op feestelijke wijze en zo creatief mogelijk hun profielwerkstuk. Zo werden onder andere duurzame bouwmaterialen gepresenteerd, stond er een pop-up restaurant, lagen er onderdelen van een motorblok uitgestald en werden zelfs biggetjes de school in gebracht.

De winnaars

De presentatie van de profielwerkstukken werd beoordeeld door docenten van het Alfa-college, RSG Wolfsbos en ouders. De publieksprijs ging naar Brigitte Huisman en Juul Vos voor hun project rondom dierenverzorger. Rosanne de Jong en Thirza Annema sleepten de eerste prijs in het vakgebied Techniek in de wacht. Leerlingen Esmee van Goor en Aniek Verschoor wonnen op het gebied van Zorg en Welzijn, en studenten Susanne ten Kate en Iris Stevens werden eerste in het vakgebied Economie.

Samenwerking

Het Alfa-college begeleidt leerlingen van de vmbo-scholen RSG Wolfsbos en Roelof van Echten College met hun profielwerkstukken. De leerlingen van het Roelof van Echten College zijn later in februari aan de beurt om de eindresultaten te presenteren.


Thirza en Rosanne winnen op het gebied van Techniek.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed