Alfa-college
Groningen

Passie en ondernemerschap tijdens symposium Alfa-college in Forum

Dinsdag 11 februari stond Forum in Groningen in het teken van innovatie in het mbo om het partnerschap tussen Forum en Alfa-college te verstevigen. Die dag organiseerde het Alfa-college een symposium over innoveren door co-creatie encross-over. Tegelijkertijd was er verspreid door het gebouw een Pop-up mini expo waar diverse innovaties van Alfa-college te bewonderen waren.  

In de middag wisselden films en bevlogen verhalen van docenten, studenten en bedrijven elkaar af. Zij lieten het licht schijnen op de thema’s Zorg & Technologie, Vitaliteit & Welzijn, Iedereen doet mee en Duurzaamheid, projecten op externe locaties zoals de Health Hub Roden, Verpleeghuis Maartenshof Groningen, Circulaire school Hoogeveen en het Suikerterrein.  

Het symposium werd gestart met een videoboodschap van burgemeester Koen Schuiling en wethouder van Onderwijs Carine Bloemhoff. In de videoboodschap roemden ze het maatschappelijk belang van de innovaties van het Alfa-college en het belang van mbo-studenten als motor van de economie. 

Claudy Jongstra, kunstenaar en aanjager voor duurzame veranderingen in landbouw, zorg en educatie, sloot de middag af met een vurige boodschap. In 2019 is een duurzame samenwerking met Claudy Jongstra ontstaan onder de naam Material Journalism. Material Journalism is een jaarlijks curriculum voor mbo-studenten gericht op alternatieve perspectieven en duurzame praktijken in de textiel-, mode- en styling industrie. In juni 2020 organiseert de modeopleiding in Forum een mode-event waar de studenten samen met Claudy een expositie inrichten.  

Videoboodschap burgemeester en wethouder

Impressie van de dag

Hele symposium terugzien?


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed