Alfa-college
Hoogeveen

Alfa-college schenkt doktersjassen aan huisartsen

Namens het Alfa-college heeft Ellen van Essen 75 laboratoriumjassen en beschermingsbrillen overhandigd aan huisarts Bart Dahler van huisartsenpraktijk Het Klooster. De jassen en brillen zijn onlangs gebruikt bij een activiteit van het Alfa-college waarbij de deelnemers in een onderzoekslab konden ervaren hoe (nieuwe) technologie kan bijdragen aan modern onderwijs.

Bart Dahler: “Fantastisch dat het Alfa-college ons dit schenkt. We gaan alles reinigen en dan verdelen onder de huisartsenpraktijken in onze regio. Voor onze praktijk is het te veel.”

Vorige week werden door de opleiding Doktersassistenten van het Alfa-college al mondkapjes beschikbaar gesteld aan huisartspraktijken.

Ellen van Essen is werkzaam als beleidsadviseur Onderwijs en Kwaliteit in Hoogeveen en las op social media over het tekort aan doktersjassen met lange mouw. Ellen: “Ik dacht direct aan deze jassen". En ik weet zeker dat ik namens al mijn collega’s spreek dat we het niet meer dan logisch vinden om de materialen ter beschikking te stellen aan organisaties die dit nu zo hard nodig hebben.
Het Alfa-college heeft een nauwe band met Het Klooster. Het Klooster geeft ondersteuning en informatie om fit door het leven te gaan. Het begrip fit is het verbindende thema tussen voeding, beweging, vitaliteit, preventie, domotica en e-health.

Ellen: “Studenten van meerdere opleidingen nemen met regelmaat deel aan projecten in co-creatie met Het Klooster. Een prachtig voorbeeld van een professionele leergemeenschap. En juist nu, waar we als samenleving samen ons best doen om het coronavirus te bestrijden, is het belangrijk om elkaar te helpen waar nodig. Daarom is deze bijdrage niet meer dan normaal.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed