Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Stagiair Alfa-college bedenkt work-out

Ahmad Qamber, stagiair bij Fit for Life op onze onderwijslocatie Admiraal de Ruyterlaan in Groningen, bedacht voor alle medewerkers en studenten een Tabata work-out. Dit is een korte, intensieve training die je thuis kan doen en waardoor je tijdens de coronaperiode (of sowieso) fit blijft.

“Na de start van de lockdown kreeg ik de opdracht om oefeningen te bedenken. Een work-out waar je geen apparaten voor nodig hebt, alleen een handdoek en flesje water. Daarom heb ik voor Tabata gekozen. Dit is een intensieve work-out van ‘slechts’ vijftien minuten, maar is net zo efficiënt als een langere trainingsvorm. De intensiteit is met twintig seconden per oefening hoger dan normaal en de rusttijd van tien seconden is een stuk korter dan de gebruikelijke halve minuut”, vertelt Ahmad.

Corona
Door het coronavirus mist Ahmad onder andere het geven van sportlessen tijdens zijn stage en de sociale verbinding. Toch blijft hij positief en leverden de afgelopen maanden hem ook wat op: “Ik heb geleerd om het leven niet als vanzelfsprekend te zien. Afspreken met vrienden en familie en stage zijn nu niet meer zo vanzelfsprekend. Ik heb mezelf ook beter leren kennen en weet nu dat ik houd van het contact met mensen, bij ze in de buurt zijn en hen helpen. En ik vind het prachtig om tijdens de lunchwandeling te zien dat medewerkers die elkaar niet kennen, een klik met elkaar krijgen."  Ahmad introduceerde de lunchwandeling op de locatie Admiraal de Ruyterlaan. "Mensen helpen heb ik van mijn ouders meegekregen. Ze zeiden als kind tegen me dat ik niet egoïstisch moest zijn, want ik ben niet op deze wereld voor mezelf. Door de coronacrisis heb ik ook een andere waardevolle les geleerd, want ik weet nu zeker dat ik graag dit werk wil doen. Mensen helpen met sport, het bijbehorende mentale aspect en lifestyle. Dus niet alleen samen sporten, maar ook erover praten.”

Toekomst
Ahmad hoopt dat de coronacrisis snel voorbij is en daarmee hopelijk ook de anderhalve meter afstand: “Ik hoop dat we snel ons normale leven weer kunnen oppakken en dat iedereen gezond is. De afstand die we nu moeten houden, vind ik lastig, want ik houd ervan om mijn vrienden te knuffelen. Ik ben een echte knuffelaar. Al vraag ik me af of we na deze crisis elkaar al mogen knuffelen. Zonder knuffel ontbreekt de sociale interactie tussen mensen.”

Bekijk alle oefeningen van onze stagiair Ahmad

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed