Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Examenkandidaten Alfa-college maken film

Het Alfa-college en Forum Groningen presenteren Close(d) up. Een modefilm gemaakt door twintig examenkandidaten van de opleiding Specialist Mode en Maatkleding. Wat voorheen een live modeshow was, wordt dit jaar een film met de inspirerende ruimtes van Forum Groningen als decor. Een concreet resultaat van de vruchtbare samenwerking die we samen met Forum Groningen begin dit jaar voor drie jaar met elkaar aangingen. De beleving zal anders zijn, maar het eindresultaat mag er zijn. Op 7 juli, tijdens de diplomering van onze studenten in Forum Groningen, gaat de film in première.

Onze twintig studenten hebben drie jaar lang toegewerkt naar deze finale: het creëren van eindexamencreaties waarin ze hun geleerde vaardigheden tot het uiterste benutten. Samen met Sije Kingma, verantwoordelijk voor regie, filmen en montage van de film, hebben de studenten het hele eindexamenproces in de vorm van vlogs vastgelegd. Forum Groningen, de publiekstrekker in een bruisende stad en regio, is bij uitstek dé plek om het talent van onze studenten aan een breed publiek te tonen. Op 15 en 22 juni kregen de studenten een unieke kans, ze waren te gast in het Forum om hun creaties vast te laten leggen in het prachtige atrium en op het dak.

Unieke kans
De ‘beperkingen’ als gevolg van corona worden aangegrepen om het proces van het examen in beeld te brengen en een nieuw aansprekend concept te ontwikkelen waarbinnen de studenten een belangrijke rol vervullen. De afgelopen drie jaar vond de modeshow plaats in de Mediacentrale, het Suikerterrein en de Martinikerk. Wat telkens weer een prachtig event opleverde. De eindexamenfilm van dit jaar is niet alleen een nieuw, uitdagend terrein voor de studenten, maar geeft ze ook een prachtig naslagwerk voor hun portfolio, welke ze meenemen naar de volgende stap; doorstuderen of de start van een prachtige carrière in de mode.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed