Alfa-college
Assen | Groningen

Online lezing van oud-topsporter en wetenschapper

Op woensdag kregen medewerkers van het Alfa-college een online lezing van oud-profhockeyer Teun de Nooijer en Biomedisch wetenschapper Rosanne Warmerdam over vitaliteit en gezondheid.

Tijdens lezing werden de nieuwste wetenschappelijke inzichten over onder andere het brein en DNA besproken. Warmerdam vertelde over de Blue Zones: plekken op de wereld waar mensen oud, gezond en gelukkig worden. Wat is het geheim van deze gebieden? Ze liet zien dat we elke dag de kans krijgen om te werken aan onze gezondheid en dat kleine veranderingen al een groot effect kunnen hebben. Daarnaast complimenteerde Warmerdam het Alfa-college nog: “Ik vind het mooi om te horen dat jullie al een prachtig vitaliteitsprogramma hebben.”

Sport en vitaliteit
Teun de Nooijer won als hockeyer vier olympische medailles en deed 25 jaar aan topsport. Dat heeft meer nodig dan wat talent. Het is de wil om beter te worden, iedere dag weer. Een belangrijk onderdeel daarvan is zijn eigen vitaliteit en dat van zijn team. De balans krijgen en houden van de fysieke, mentale, emotionele en zingevende batterij. Wat kunnen wij hier als Alfa-college en binnen onderwijsteams van leren? Sinds vele jaren focust De Nooijer zich met zijn bedrijf op duurzame teamontwikkeling. Waar kunnen wij vandaag weer een stukje beter in worden? Een zeer relevant vraagstuk in tijden van online en fysiek onderwijs.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed