Alfa-college
Hardenberg

Koksopleiding Hardenberg in beweging

Praktijklessen gaan door bij het Alfa-college in Hardenberg

Het fanatieke team volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet. Dit wordt bevestigd door oud-studenten die aangeven dat het leren van de basistechnieken koken, culinaire kooklessen verder in de opleiding en warenkennis lessen veel heeft geholpen bij hun verdere loopbaan.

De samenwerking met bedrijven in de regio die op hoog niveau koken is hier ook een verdienste van. Studenten die bij deze bedrijven mogen stagelopen worden uitgedaagd, waardoor zij deze ervaring kunnen delen bij de opleiding en klasgenoten. De stagebedrijven zijn zeer content met de begeleiding vanuit de opleiding en de regelmatige contacten. De stagebedrijven zijn gelukkig zeer initiatiefrijk en kunnen onze stagelopers aan het werk houden door oa. afhaalmaaltijden te verzorgen.

Dit schooljaar zijn er ook weer Skills-kookwedstrijden binnen de scholen van het Alfa-college. Onze BBL-student Steven Wellenberg (die werkt bij Hotel de Zon in Ommen) heeft deze Skills-kookwedstrijd gewonnen en mag in maart 2021 naar de landelijke Finale van MBO scholen.

Omdat oud-studenten nog altijd positief over de opleiding zijn, worden zij benaderd voor de open dag van 25 november 2020. Omdat deze open dag niet zoals andere jaren fysiek gehouden kan worden in het LOC-gebouw, wordt deze volledig online aangeboden. De organisatie van dit online studie keuze event is in volle gang. De opleiding hoopt ook deze dag een interessant aanbod te bieden aan de toekomstige studenten en ouders/verzorgers.

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed