Alfa-college
Assen | Groningen

Studenten doen mee aan online hackathon

Futureproof Drinkwater Hack

Onze tweedejaarsstudenten van Technicus Engineering Installatie- en Elektrotechniek en eerstejaars Commercieel Energie Technicus doen op woensdag 18 en donderdag 19 november mee aan de online hackathon Futureproof Drinkwater Hack. Dit is een wedstrijd waarbij mbo-, hbo- en wo-studenten in teams ongeveer dertig uur achter elkaar creatieve oplossingen bedenken en uitwerken om de productie van drinkwater te verduurzamen. Deze hackathon is mogelijk gemaakt vanuit het Regionaal investeringsfonds (RIF) project Gas 2.0 en georganiseerd door WMD, WLN en het Energy College.

Vraagstukken
Tijdens de hackathon staan de volgende vraagstukken centraal: Hoe kan het energieverbruik van de WMD productielocatie volledig zelfvoorzienend worden? En de challenge van WLN is: Hoe kunnen de reststromen, die bij het zuiveren van water ontstaan, worden hergebruikt? De teams gaan zich bezighouden met één van deze opdrachten. 

Prijzen
Het winnende team van de Futureproof Drinkwater Hack ontvangt €1000,-. Daarnaast krijgt het team met de Beste pitch €750 en ditzelfde bedrag is voor het team met de Meeste impact.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed