Alfa-college
Assen | Groningen

Jubileum WijkGilde De Es

Een jubileum voor WijkGilde De Es, want het bestaat 10 jaar! Dit woonzorgcentrum in Groningen is één van de locaties waar studenten Assistent Dienstverlening en Zorg van het Alfa-college hun opleiding volgen. WijkGilde De Es is de samenwerking tussen het Alfa-college, ZINN en de Gemeente Groningen op het gebied van praktijkleren.

Veranderingen

Volgens Liesbeth Eerens, docent en coach Assistent Dienstverlening en Zorg bij het Alfa-college, is er in tien jaar De Es wel wat veranderd: “Wat ik van collega’s hoor is dat jaren geleden vooral leerlingen van de praktijkschool zich aanmeldden voor deze opleiding. Nu melden bijvoorbeeld ook studenten met een migratieachtergrond en bewoners uit de wijk Selwerd zich aan. Daarnaast heette de opleiding Assistent Dienstverlening en Zorg eerst Zorghulp.”



Samenwerking
Hanneke Wierenga, projectleider bij ZINN, is trots op het samenwerkingsverband met dit ROC: “Ik vind dat we een mooi partnerschap en een vruchtbare samenwerking met het Alfa-college hebben. In WijkGilde De Es startten tien jaar geleden vijftien studenten van het Alfa-college met hun opleiding en op dit moment zijn dat dertig. Dat geeft aan dat we groter én volwassenere zijn geworden. Tien jaar De Es is een mooi jubileum, want het is een prachtig concept. Studenten beginnen hier met hun opleiding en ze weten dan vrijwel niets van de ouderenzorg, maar ze worden wél meteen in het diepe gegooid. Studenten met verschillende achtergronden en leeftijden krijgen hier les en in korte tijd leren ze van docenten, werkbegeleiders én bewoners veel over de ouderenzorg.”


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed