Alfa-college
Assen | Groningen

Schoonmaakactie op Admiraal de Ruyterlaan

Peuk in de Pocket

Onze onderwijslocatie aan de Admiraal de Ruyterlaan was dinsdag onderdeel van de actie Peuk in de Pocket van Groningen Schoon Dankzij Mij. Facilitair manager Carolien Lanting van het Alfa-college raapte samen met MilieuStewards van Stadsbeheer en een medewerker van WIJ Rivierenbuurt weggegooide peuken op. Daarnaast ging de WIJ-medewerker in gesprek met rokende studenten en medewerkers en deelde ze pocketasbakjes uit om de opgerookte sigaretten in te doen.

Het doel van dat gesprek is om bij deze groep te peilen of er behoefte is aan een oplossing voor de weggegooide peuken die in de natuur terechtkomen. In de zoektocht naar een oplossing voor deze vorm van afval werkt het Alfa-college samen met CSG Augustinus, WIJ Rivierenbuurt en Gemeente Groningen. Met de gemeente is inmiddels overlegd dat op Admiraal de Ruyterlaan prullenbakken worden geplaatst met daaronder een Droppit asbaktegel.

Peuk in de Pocket
Deze actie startte bij het UMCG waar MilieuStewards samen met vrijwilligers met afvalgrijpers ongeveer vijfduizend peuken opruimden. Daarnaast werden bij de Herestraat, Zuiderdiep en Grote Markt in totaal 8600 peuken opgeruimd.Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed