Alfa-college
Hoogeveen

'Van Groningen tot Maastricht'

Studenten opleiding Brood en banket bakken 200 kerststolle

Met loeiende sirenes kwamen drie wagens van de Broeder de Vries doktersdienst het schoolplein oprijden. Medewerkers Nancy Keujer, Alex Kannegieter en René Klein Baltink kwamen maar liefst 200 versbereide kerststollen ophalen die door de studenten van de bakkersopleidingen zijn gemaakt. 

Eén van de initiatiefnemers is Nancy. ‘We hadden bedacht om kerststollen uit te reiken aan de in totaal 460 chauffeurs. Die zitten verspreid over 60 posten in heel Nederland, van Groningen tot Maastricht! Het hoofdkantoor zit in Lijnden, vlakbij Amsterdam.’ Voor deze mooie opdracht waren twee scholen benaderd, waar onder ook het Alfa-college in Hoogeveen.

Volgens docenten Wout van de Vegt en Klaas Visser hebben de studenten er met veel plezier aan gewerkt. ‘En jazeker! Volgens grootmoeders recept! Met amandelspijs, echte roomboter en rum!’ 

Merle Borger (18) uit Nieuwleusen zit in het tweede leerjaar van de bakkersopleiding. Ze vond het vooral erg leuk om dit samen met de andere bakkersklassen te doen. ‘Ook omdat we weten voor wie de kerststollen bedoeld zijn. Ik vind het ook heel leuk dat de chauffeurs het zelf kwamen ophalen.’ De bereidingswijze en de ingrediënten voor het recept van een goede kerststol waren voor Merle niet onbekend. ‘Mijn ouders hebben een bakkerij, dus ik weet er zeker wel iets van!’ Foto : Opleidingsmanager Jan Voortman en het docententeam reiken de 200 kerststollen uit aan de chauffeurs.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed