Alfa-college
Hoogeveen | Assen | Groningen | Hardenberg

Al zeven jaar op nummer 1

Voor de zevende keer op rij heeft het Alfa-college Hoogeveen met de opleiding Medisch assistenten wederom het predicaat topopleiding in de Keuzegids mbo 2021 gekregen. Dit houdt in dat de score 75 punten of hoger is. De opleidingen Apothekersassistent, Doktersassistent en Tandartsassistent in Hoogeveen hebben hiermee landelijk de eerste plaats behaald.

Onder het mom van een teambijeenkomst werden de docenten zowel fysiek als online door opleidingsmanager Winfred Voorstok als het ware bij elkaar ‘gelokt’. Voorstok roemde het Alfa-college in het algemeen omdat deze het nog steeds erg goed doet! Daar is het predicaat topleiding in de Keuzegids mbo wederom het bewijs van met de opleidingen Medisch assistenten als uitschieter.

Na het verlossende woord, was er blijk van dank en waardering voor het team, de studenten en de stagebedrijven in de vorm van bloemen en gebak. Locatiedirecteur Jan Berend van der Wijk dankte de teams voor hun tomeloze inzet en is verheugd dat van het groot aantal opleidingen de Medisch assistenten van het Alfa-college als topopleiding uit de bus is gekomen.


Frieda Hersevoort van het team Doktersassistent is blij verrast. "Het is fantastisch! We hebben veel plezier in het lesgeven en doen allemaal onze stinkende best." We hebben het allemaal goed gedaan en daarvan is deze prijs het ultieme resultaat! Nadat ook Marianne Visser, docente Tandartsassistent, en Foka Koopmans van het team Apothekersassistent, hun fysieke predicaat voor topopleiding in ontvangst hebben genomen worden de nodige foto’s gemaakt en de taart aangesneden.

Derdejaarsstudenten Judith Mol (18) en Rosanne Gresnigt (18) spreken vol lof over de opleidingen en de school. "We hebben de enquête voor de Keuzegids ingevuld en aangegeven dat we heel tevreden zijn. De lessen zijn altijd goed, want we vinden dat de docenten deze echt goed voorbereiden.Ook kunnen we altijd bij hen terecht. Ze zijn ook altijd belangstellend, dat is gewoon fijn."

Dat de lessen door de maatregelen vanwege het coronavirus anders zijn ingericht, ondervinden de jonge doktersassistenten in spé geen hinder. "De docenten zorgen er goed voor dat de lessen óf online óf hier op school gewoon door kunnen gaan. Ook de coachgesprekken, want we kunnen altijd op wat voor manier vragen blijven stellen."

Naast het afronden van hun stage en het komende examen kunnen de jongedames naar eigen zeggen terugkijken op drie plezierige jaren op het Alfa-college. "We zullen het zeker gaan missen! De klasgenoten, de docenten, de school, alles! Het is hier heel gezellig. En niet alleen hier op de afdeling, maar bijvoorbeeld ook in de schoolkantine. We kunnen deze school echt aan iedereen die een opleiding wil volgen aanraden!"

Keuzegids Mbo
De Keuzegids voor het mbo verschijnt ieder jaar, waarin het opleidingsaanbod in het mbo wordt beschreven en vergeleken. Daarbij wordt gekeken naar het studentenoordeel gemeten in de JOB-monitor, het studiesucces en de bevindingen van de Onderwijsinspectie. Daarnaast geeft de Keuzegids inzicht in de arbeidsmarkt.


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed