Alfa-college
Hoogeveen

Nieuw: opleiding Vakman-Ondernemer in Hoogeveen

Voor iedereen die zelfstandig ondernemer wil worden 

Het Alfa-college in Hoogeveen start in september 2021 met de nieuwe opleiding Vakman-Ondernemer. Een opleiding voor iedereen die een eigen onderneming wil beginnen. Uitgangspunt is dat je al een vak onder de knie hebt, dus een mbo-opleiding op niveau 3 of 4 hebt afgerond, óf je bent al ZZP-er en wilt meer kennis opdoen om je eigen onderneming tot een succes te maken. Maar ook voor wie nu in loondienst is en graag voor zichzelf wil beginnen is dit een geschikte opleiding. Tijdens  de online Open dag van 27 januari wordt voorlichting gegeven over de nieuwe opleiding.
 

Ben Batterink is projectleider van de opleiding en vertelt: “Ik weet vanuit de opleidingen binnen de Business school dat er enorm veel potentie en ambitie is onder jongeren om een eigen bedrijf te starten. Sommigen doen dat ook al tijdens hun studie. Maar ook studenten van bijvoorbeeld Haar- en Schoonheidsverzorging, Horeca of Bouwkunde willen graag voor zichzelf aan de slag. Het maakt niet uit welke achtergrond je hebt. Het vak heb je onder de knie, deze opleiding biedt een perfecte aanvulling op het vakmanschap dat je al bezit. De skills hebben ze, wij leren ze de kneepjes van het ondernemerschap.
Open dag
Tijdens de online open dag van woensdag 27 januari kunnen belangstellenden een webinar volgen, waarin Ben alles vertelt over de opleiding. “Ik leg uit wat de opleiding inhoudt en welke vakken gegeven worden. Waar gaat het om bij ondernemerschap? Prioriteiten en doelen stellen voor de toekomst. Plannen maken. Zicht krijgen op financiën, inkoopbeleid, marketing en acquisitie.En hoe stuur je medewerkers aan?  Dat doen we overigens niet alleen, ervaren ondernemers geven gastlessen en we gaan bedrijven bezoeken.”, vervolgt Ben.  

BOL/BBL
De opleiding kan gevolgd worden in een BOL- en BBL-variant. “Wie voor een BBL-traject kiest is in dienst van een bedrijf en volgt daarnaast theorie op school. Bij de BOL-leerroute gaan de studenten naar school en volgen daarnaast stages. 

Aanmelden voor de online open dag kan hier.


Projectleider en docent Ben Batterink.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed