Alfa-college
Hoogeveen

Inspiratiebron van duurzaam denken

vlnr: Jan Berend van der Wijk, Alco Otten, Klaas Berends
De verbouwing van onze locatie aan de Voltastraat in Hoogeveen levert ons méér dan een prachtige nieuwe leer- en werkomgeving. Het bouwproces is een inspiratiebron gebleken van duurzaam denken en circulariteit, met absolute meerwaarde voor onze studenten.

Hoe maak je van een traditioneel schoolgebouw een inspiratiebron van duurzaam denken en circulariteit? NoordZ vroeg het aan het Alfa-college in Hoogeveen en ging in gesprek met regiodirecteur Jan Berend van der Wijk, opleidingsmanager Klaas Berends, docent Alco Otten en directeur van HuneBouw, Klaas Graveland.

"Toen we begonnen was er wel een idee waar we naar toe wilden en nu merk je wat het allemaal betekent”, zegt regiodirecteur Jan Berend van der Wijk. "We wilden een schoolgebouw dat zo duurzaam mogelijk en liefst met hergebruik van zoveel mogelijk materialen uit het eigen gebouw, dus circulair zou zijn; dat een betere leer- en leefomgeving moest worden en dat studenten volop mee konden werken aan de transformatie, want het gaat bij het Alfa-college om leren werken in de praktijk. En we wilden recht doen aan het samenwerken aan een sterke regio."

Lees het hele artikel op noordz.nl.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed