Alfa-college

Zorgstudenten opgeroepen om te helpen in de zorg

Studenten die nu een zorg of welzijn opleiding volgen, kunnen per direct betaalde werkervaring opdoen en de zorg vooruit helpen in de coronacrisis.   

Studenten die een mbo-, hbo- of universitaire opleiding volgen in zorg of welzijn, worden opgeroepen om hun opgedane kennis in te zetten in de zorg. Na aanmelding op extrahandenvoordezorg.nl  worden zij, afhankelijk van het aantal aanvragen van zorgorganisaties in de regio, gematcht op basis van hun opleiding, kennis en beschikbaarheid. 

Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen, die willen helpen tijdens de coronacrisis, aan zorgorganisaties die hard hulp kunnen gebruiken. De vraag naar zorgprofessionals blijft groot. Zij zijn echter bijna allemaal al aan de slag in de zorg. Dit maakt dat Extra handen voor de zorg nu actief op zoek is naar bijna-zorgprofessionals; medisch studenten.

Landelijke campagne roept zorgstudenten op voor bijbaan in de zorg 
Op donderdag 18 februari gaat de online campagne gericht op studenten van start. De coronacrisis leidt tot allerlei uitdagingen, waarvan de hoge werkdruk in de zorg een belangrijke is. Door studenten in opleiding tot verzorgende, verpleegkundige, behandelaar of arts te verbinden aan bijbanen die de werkdruk verlagen, kunnen we de zorg in Nederland vooruit helpen. 

Alfa-college ondersteunt deze campagne. We roepen onze zorgstudenten op om gebruik te maken van deze kans om betaalde werkervaring op te doen én de zorg door deze moeilijke periode te helpen.  

Extra handen voor de zorg 
Extra handen voor de zorg is een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus, Nu’91, CNV, Actiz, andere brancheverenigingen, beroepsverenigingen, Extra ZorgSamen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sinds de start van het initiatief zijn ruim 13.000  mensen aangeboden aan zorgorganisaties.  

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed