Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Studenten en medewerkers geslaagd voor Cambridge-examen

‘With flying colors’ zijn afgelopen schooljaar 33 mbo-studenten en zes medewerkers van het Alfa-college geslaagd voor het Cambridge examen. Eén mbo-student en drie medewerkers hebben het examen zelfs afgerond op niveau C2: het niveau van afgestudeerde docenten Engels aan het einde van hun hbo-opleiding. Het is bijzonder dat mbo-studenten Cambridge English op zo’n hoog niveau kunnen volgen op een mbo-instelling.

“Een uitzonderlijk goede prestatie van alle deelnemers, vooral gezien de laatste helft van het traject online gevolgd moest worden en er extra veel zelfstandigheid van de studenten werd verwacht”, aldus Kevin Dijkema, projectleider en docent Engels aan het Alfa-college. “Dat zegt iets over de motivatie en het talent van onze studenten. We merken ook dat Cambridge English steeds populairder wordt. In het schooljaar 2017/2018 deden er nog 12 studenten mee, en voor het schooljaar 20/21 hebben zich inmiddels al 70 kandidaten aangemeld.”

Excellentieprogramma

Cambridge English is één van de excellentieprogramma’s van het Alfa-college. Studenten worden uitgedaagd om hun niveau van de Engelse taal te overstijgen en het welbekende Cambridge-certificaat te halen. Dit certificaat staat hoog aangeschreven bij organisaties van over de hele wereld. Kevin: “Met het programma bereiden we deelnemers extra goed voor op een baan in de internationale samenleving of voor een opleiding op het hbo.”

Medewerkers en studenten

Uniek aan het programma is dat dit jaar niet alleen studenten van elk mbo-niveau en elke opleiding mee konden doen, maar ook medewerkers van het Alfa-college. Daarnaast is het Alfa-college de mogelijkheid aan het onderzoeken om ook deelnemers van buiten de school deel te laten namen aan het Cambridge-aanbod op het ROC. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: cambridge.gron@alfa-college.nl.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed