Alfa-college
Hoogeveen

Studenten Alfa-college bakken voor stembureau

Een smakelijke verrassing voor de medewerkers van de stembureaus in de gemeentes Hoogeveen en De Wolden! Studenten van de bakkersopleiding hebben in opdracht van deze samenwerkingsorganisatie heerlijke koeken gemaakt. Deze werden woensdag uitgereikt aan de 75 vrijwilligers bij de acht stembureaus.

Tweedejaars studenten Kirsten Soer (17) uit Hoogeveen en Kirsten Zantinge (18) uit Nijeveen vonden het een leuke klus om te doen. "Met de klas hebben we gevulde koeken, rondo’s, bruidsgebakjes en abrikola’s gemaakt. Voor elk wat wils!", geven de naamgenoten aan. "Dit was een leuke opdracht. Hopelijk volgen er meer, want we vinden het erg leuk om verschillende dingen zoals koeken en taarten te mogen maken."

Docenten Wout van der Vegt en Klaas Visser zijn trots op hun studenten. "Ze hebben het goed gedaan. Het was een mooie praktijkopdracht en een leuk leermoment voor de bakkerijstudenten."Daarnaast vinden we het vanuit sociaal maatschappelijk oogpunt een mooi gebaar naar de vrijwilligers van de stembureaus. Ze verlenen hun medewerking in deze vreemde tijd."

Samenwerking met het Alfa-college
"Het leek ons een leuk idee om de vrijwilligers een smakelijke attentie aan te bieden", vertelt Henny Mulder van de organisatie. "Normaliter wordt hen iets aangeboden op de locatie waar een stembureau wordt ingericht, maar dat is vanwege corona nu niet mogelijk. We hebben de vraag uitgezet naar het Alfa-college en die konden dit verzorgen. Daar zijn we enorm blij mee."

De twee studenten, Kirsten en Kirsten, brachten vanmorgen een bezoekje aan het stembureau in het gemeentehuis Hoogeveen. Onder hen vrijwilligers Gé Having en Vincent Wichers die de koeken dankbaar in ontvangst nemen. "Wat een verrassing! We laten het ons zeker smaken!"


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed