Alfa-college
Hoogeveen

Studenten Alfa-college schilderen Happy Stones

Student Nikita links op de foto
Studenten van de opleiding Dienstverlenende Beroepen van het Alfa-college in Hoogeveen zijn de afgelopen dagen bezig geweest met het schilderen van Happy Stones. Met deze creatieve actie hopen de studenten een positief gevoel te geven aan de vinder.

Tweedejaars student Nikita Kat heeft samen met haar studiegenoten een aantal stenen kleurrijk versierd. Ze vertelt: “Ik heb vijf stenen geschilderd en daarbij mijn eigen creativiteit gebruikt. Op een steen heb ik een hartje geschilderd. Deze staat voor geluk en liefde.Eén steen neem ik mee, die ik ga verstoppen. Het zou leuk zijn als mijn broertje ‘m vindt, want die is fanatiek aan het zoeken naar deze stenen. Ik vond het erg leuk om aan deze activiteit mee te doen. Juist in deze tijd van corona.”

De kleurrijke kunstwerken liggen nu nog te drogen en zullen op de achterzijde worden voorzien van de afzender: AlfaDoet!. Het dienstencentrum AlfaDoet! is onderdeel van de opleiding Dienstverlenende beroepen.

#alfadoet
De studenten gaan binnenkort op pad om de stenen in en om Hoogeveen te verstoppen. Vinders worden opgeroepen een foto te maken en deze op social media te plaatsen met de hashtag #alfadoet en #alfacollege.

Over Happy Stones
Het wereldwijde fenomeen ‘Happy Stones’ is overgewaaid uit Amerika, met als doel een glimlach op het gezicht van de vinder te toveren. Op social media worden foto’s van gevonden stenen veelvuldig gedeeld. De vinder laat de maker als het ware dan weten dat zijn steen gevonden is. De bedoeling is dat je de steen kort bij je houdt en vervolgens weer verstopt. De glimlach wordt als het ware op deze manier weer doorgegeven.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed