Alfa-college
Hoogeveen

Eerste boom nieuw buitenterrein Alfa-college

Onder toeziend oog van de medewerkers van hoveniersbedrijf Booiman Tuinen, Zuidema Groep en HuneBouw, heeft regiodirecteur Jan Berend van der Wijk donderdag 8 april de eerste boom geplant op het buitenterrein van het vernieuwde schoolgebouw van het Alfa-college aan de Voltastraat in Hoogeveen.

Het was één van de elf zuilbomen die tot voor kort de achtertuin van de school sierden en dus worden hergebruikt. Met een speciale kluitenmachine zijn de bomen uit de grond gehaald. Na de circulaire revitalisatie van het schoolgebouw is nu gestart met de realisatie van de natuurinclusieve buitenruimte. Met als uitgangspunt: meer groen, meer beleven en biodiversiteit.

De totstandkoming gebeurt in samenwerking met Zuidema Groep, Hunebouw en Leerkes, op basis van het ontwerp van Wilfried Reuvers van Bureau voor Groene Ruimte. Rond de meivakantie beginnen de groenwerkzaamheden op het binnenplein.

Natuurinclusieve buitenruimte
De boom die vandaag is geplant is de eerste van 128 bomen. Het terrein wordt verder voorzien van een wadi waarmee regenwater tijdelijk wordt gebufferd, speciaal ontworpen ecologisch vriendelijke straatlantaarns, circulair hergebruikte bestratingsmaterialen, een klein auditorium voor buitenlessen en diverse watertappunten. Ook komen er laadpunten voor elektrische auto's en een overdekte fietsenstalling. Hiermee wordt opnieuw een stimulans gegeven voor duurzame mobiliteit van en naar het Alfa-college.

Ook studenten werken mee bij de uitvoering. Studenten van de opleiding Uniformberoepen zorgen voor de begeleiding op de locatie en studenten Bouwkunde worden betrokken bij het inmeten en eventueel metselwerk.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed