Alfa-college
Hoogeveen

Studenten Logistiek ontwerpen nieuwe indeling Voedselbank Hoogeveen

Studenten van de logistieke opleidingen van het Alfa-college in Hoogeveen hebben de afgelopen periode gewerkt aan het ontwerp, de indeling én inrichting van de Voedselbank Hoogeveen.

De Voedselbank heeft sinds eind vorig jaar een nieuw onderkomen aan de Kanaalweg. Voor de inrichting en indeling heeft De Voedselbank de samenwerking gezocht met de logistieke opleidingen van het Alfa-college.

“De opdracht was om een zo logisch mogelijke indeling en inrichting te maken”, geeft voorzitter Henk Brouwer aan. “En dat is ze gelukt hoor! Onze mensen zijn er erg blij mee. We hebben nu goed overzicht over alles. Daarnaast beschikken we nu zelfs een bovenverdieping. Deze wordt gebruikt voor de grijpvoorraad van bepaalde artikelen.”

Supermarkt-effect
Geoffrey van het Hof, Dennis Koster, Denny Salomons en Manon Schaub zijn tweedejaars studenten en zijn van begin tot eind betrokken geweest. “Begin december hebben we eerst de vorige locatie bekeken om te kijken waar we rekening mee moesten houden voor de nieuwe locatie”, geeft Dennis aan. ‘Vervolgens zijn we met de klas naar de nieuwe locatie gegaan om alles op te meten. Al vrij snel kwamen we samen uit op een ontwerp, wat we voor hebben gelegd aan het bestuur. Het mooie is dat alles precies is uitgewerkt zoals we op de tekening hadden aangegeven.De studenten hebben door middel van het inzetten van mobiele scheidingswanden naar eigen zeggen het effect van een supermarkt gecreëerd. “Het is als het ware een winkel en magazijn tegelijk.”

Vertrouwen
Docent Kasper Heijnen, die de studenten heeft begeleid, is goed te spreken over de inzet van zijn studenten. “De opdracht hebben ze heel goed opgepakt. We hebben ze bewust verantwoordelijkheid gegeven en hen hierin vrijgelaten, zodat ze zelf in overleg met de Voedselbank en tussentijds overleg dingen gingen uitzoeken en plannen.” Ook Brouwer gaf de studenten volledig de vrije hand, want het gevoel zat vanaf het begin al goed. “Al op de eerste dag! De hele klas ging, allen met een meetlint in de hand, direct aan de slag. Het was fantastisch om te zien. Ik had er direct vertrouwen in en heb de studenten de complete regie gegeven.”

Vervolg: winkelmodel
Volgens Brouwer is de volgende stap om een winkelmodel te creëren, waarbij hij de toezegging van de studenten al heeft. Manon: “Dit project was al leuk om te doen. We gaan de komende tijd nadenken om het plan tot een winkelmodel uit te werken." Geoffrey vult aan: "De samenwerking is al goed, dus het volgende plan zien we wel zitten!"
De studenten tillen de Voedselbank in Hoogeveen letterlijk naar een hoger niveau, volgens voorzitter Henk Brouwer.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed