Alfa-college
Hardenberg

Feestelijke opening Meet & Eat plein in het LOC+

Een vernieuwde ontmoetingsplek

Julia tijdens de opening van de vernieuwde studentkantine

Afgelopen maandag werd in Hardenberg, op gepaste, maar feestelijke wijze, een geheel nieuw concept onthuld: het Meet & Eat plein, de vernieuwde studentenkantine in het LOC+ . Een samenwerking tussen het projectteam en Alfa-college studente Julia Djordjevic. Zij en regiodirecteur van het Alfa-college Hardenberg, Jurgen Grobbée, openden symbolisch - met een druk op de knop - de nieuwe multifunctionele ontmoetingsplek.

Het Meet & Eat plein is na de opening direct in gebruik genomen als omgeving waar gewerkt, gestudeerd en gezellig gegeten kan worden. Een ruimte die voor iedere bezoeker van het LOC+ toegankelijk is. “We wilden van het concept ‘kantine’ af”, legt Julia uit. “In tien weken tijd heb ik samen met het projectteam gekeken naar de mogelijkheden en een operationeel plan geschreven als afstudeeropdracht. Ik werkte samen met een architect en verschillende adviseurs om te komen tot wat de ruimte nu is: een ontmoetingsplek waar de hele dag mensen gezellig binnendruppelen. Niet alleen voor studenten, maar een fijne plek voor iedereen die het gebouw bezoekt.”

Na een aftrap in de Aorta, waar Jurgen en Julia een kort inkijkje gaven in het afgelopen proces van herinrichting, volgde een korte rondleiding door het nieuwe Meet & Eat plein. Een plein dat eigentijds wordt ingekleurd met accenten in mosgroen, antraciet, zwart en rood en waar verse, gezonde en bewuste maaltijden worden bereid. Flexibel, duurzaam en betaalbaar. “Het projectteam heeft echt geluisterd naar de ideeën die ik aandroeg, dat vind ik zo leuk om nu terug te zien in een concept dat ook daadwerkelijk is uitgevoerd”, zegt Julia trots.

Julia zit in haar laatste fase van de studie Facilitair Leidinggevende bij het Alfa-college in Hardenberg, na de zomer vervolgt ze haar loopbaan op het hbo. En voor deze afstudeeropdracht? Daarvoor heeft ze een hele goede beoordeling gekregen! Neem binnenkort ook eens een kijkje, neem plaats, werk, studeer, drink of eet gezellig iets en verwonder je!

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed