Alfa-college
Hardenberg | Hoogeveen | Groningen

Je droom najagen? Alfa-college maakt het mogelijk!


Een leven lang ontwikkelen

Wat als je werkt en niet helemaal op je plek zit, geen uitdaging meer voelt en liever wil doen waar je hart écht ligt? Lars Braamhaar (28) en Marlon Lichtendonk (30) besluiten de sprong te wagen en scholen om. Sinds februari zijn ze student Maatschappelijk Verzorgende IG aan het Alfa-college in Hardenberg. Een 2-jarige mbo-opleiding in combinatie met een betaalde leerbaan.

Als Lars door een vriend enthousiast wordt gemaakt voor het geven van voetbaltraining aan mensen met een verstandelijke beperking, gaat er een wereld voor hem open. Hij vindt het zó leuk dat hij besluit het roer om te gooien. “Ik werkte bij een radiatoren fabriek en voelde daar geen uitdaging meer. Door de training dacht ik: ‘Hier moet ik meer mee gaan doen, dit werk en deze doelgroep passen bij mij’.”

Als er een vacature voorbij komt in de zorg, solliciteert hij. “Ik heb er lang mee gewacht, omdat ik het financieel wat spannend vond. Maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Doordat ik nu studeer in BBL-vorm werk ik momenteel 24 uur betaald voor de Baalderborg Groep en ga één dag in de week naar school. Ik ben zo blij dat ik nu doe waar ik gelukkig van word!”

Dat geldt ook voor Marlon. Ze werkt een tijd in de detailhandel als ze door de coronamaatregelen geen plezier meer haalt uit haar werk. Ze staat veelal alleen in de winkel, er komen geen fysieke klanten meer binnen en dat wat er verkocht wordt, gaat via bestellingen online en aan de deur. Aangezien ze al eens eerder twijfelde over het werken met ouderen, kwam voor haar toen hét moment om de stap daadwerkelijk te zetten.

Ze werkt nu bij de Vlinder in Ommen, dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. “Een heel mooie doelgroep, het zijn schatten van mensen”, zegt ze stralend. “Ze vragen elke dag: ‘Kom je morgen weer?’. Dat vind ik heerlijk, ik kom elke dag thuis met leuke verhalen.” Ook Lars beaamt dat. “Ik maak iedere dag wel iets grappigs mee!” En de toekomst? Beiden zien binnen het Alfa-college doorstroommogelijkheden naar niveau 4 en willen zich blijven verdiepen in het werkveld!

 

Wil jij je ook een Leven Lang Ontwikkelen? Kijk naar de mogelijkheden op: Leven Lang Ontwikkelen | Alfa-college

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed