Alfa-college
Hoogeveen

Droneteam politie geeft voorlichting op Alfa-college

Studenten Handhaving, Toezicht en Veiligheid van het Alfa-college in Hoogeveen kregen maandag 31 mei een bijzondere les. Twee leden van het droneteam van de landelijke eenheid van de politie verzorgden een gastles om de studenten kennis te laten maken met het gebruik van drones op het gebied van handhaving.

Na de nodige toelichting en uitleg volgde de demonstratie op het schoolplein en werden de beelden nauwlettend in de gaten gehouden.

“Dit werk is erg leuk om te doen”, vertelt politieagent Henry. “We kunnen ook niet meer zonder. De drone is niet meer weg te denken. We doen en kunnen zoveel op het gebied van forensische opsporing, verkeersongevallenanalyse en openbare orde en veiligheid. Dat is mooi om nu te kunnen laten zien aan de studenten”. Agent Edwin vult aan: “De techniek gaat ook steeds verder. Ik zie het in de toekomst gebeuren dat er twee drones zullen worden ingezet met een controller ergens in Nederland, op Schiphol bijvoorbeeld.”

De tweedejaarsstudenten hebben de gastlessen met veel plezier en belangstelling bijgewoond. Jarno en Jorn vonden het vooral interessant om te zien hoe alles rondom het inzetten van een drone in zijn werk gaat. Dat vindt ook student Larissa: “De agenten hebben een goede les verzorgd en alles goed uitgelegd. Ik vond het erg leuk en interessant. Bedankt droneteam politie!”
Drone van landelijke eenheid van de politie

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed