Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Techniekdag voor basisschoolleerlingen op SuikerTerrein

Op het SuikerTerrein organiseerden onze techniekdocenten en studenten samen met die van Onderwijsassistent een techniekdag voor leerlingen van OBS De Duinstee uit Yde. Tijdens deze dag maakten de basisschoolleerlingen onder andere kennis met hout en meubel, engineering en elektrotechniek.

“Dit is een geslaagde dag, want onze studenten laten basisschoolleerlingen kennismaken met techniek en allebei vinden ze het geweldig. Het is belangrijk om leerlingen van een bassischool hierover te vertellen, want op dit gebied is er veel te doen, zoals de energietransitie. Ik hoop dat de kinderen thuis en op school enthousiast vertellen over deze dag. Dat ze interesse in techniek hebben gekregen en later een opleiding in deze sector volgen”, zegt Fred Knot, docent Engineering.

Techniekdag
Volgens Harm Jaap de Boer, docent coördinator Infra, weg- en waterbouw, wordt de techniekdag in de toekomst breder opgezet: “Het is de bedoeling om vanaf volgend schooljaar aan leerlingen van basisscholen alle techniekopleidingen aan te bieden. Daarnaast kunnen we vanuit onze samenwerking met Terra ook workshops door en voor leerlingen aanbieden op het gebied van akkerbouw, dier, voeding, hovenier etc. We hebben hier namelijk de kennis, het enthousiasme, de tools en de mogelijkheden voor.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed