Alfa-college
Hardenberg

Samenwerkingsverband Vechtdal Projecten!

Op donderdag 17 juni zette regiodirecteur van Alfa-college Hardenberg, Jurgen Grobbée, zijn handtekening onder een nieuw samenwerkingsverband voor Vechtdal Projecten. Een plan om zich de komende jaren samen met Deltion College, Hogeschool Windesheim, Ondernemershuis voor het Vechtdal en de gemeente Hardenberg in te zetten voor het realiseren van praktijkgerichte onderwijsprojecten voor studenten, in opdracht van bedrijven en organisaties in de Vechtdalregio.

Concreet betekent dit dat ondernemers uit het Vechtdal een relevant en urgent vraagstuk kunnen neerleggen bij Vechtdal Projecten. Vervolgens kunnen zowel de mbo-als hbo studenten uit het samenwerkingsverband hier met hun kennis en frisse blik mee aan de slag. Voor studenten van het Alfa-college biedt dit de ideale mogelijkheid om opdrachtgevers uit het werkveld te leren kennen. “Vechtdal Projecten biedt studenten uitdagende leeromgevingen waarin ze met échte opdrachten van ondernemers aan de slag gaan”, zegt Jurgen Grobbée. “We creëren hiermee actueel en betekenisvol onderwijs.”

Het is een waardevolle aanvulling dat studenten zo allerlei kennis en ervaring op doen in de praktijk. Door het samenwerkingsverband krijgt een student al direct binding met de werkgever van morgen en andersom. Iets waar Jurgen Grobbée heel trots op is: “Door deze samenwerking is het Alfa-college een nog betere sparringpartner voor ondernemers in de regio.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed