Alfa-college

Jaarverslag 2020 online

Het Alfa-college heeft het jaardocument 2020 gepubliceerd, inclusief de jaarrekening. Bekijk het jaarverslag en de jaarrekening hier.

Voor de infographic hebben we de hulp ingeroepen van een student Mediavormgever, Alan Boshoff. Hieronder zijn bevindingen.

'Vanwege de coronacrisis kon ik pas later een stageplek vinden. Mijn grafisch docent Leo Lindeman had mij het telefoonnummer gegeven van een van de medewerkers van de werkgroep Geïntegreerd Jaarverslag. Leo had gezegd dat zij nog een opdracht open hadden staan waar ik mee bezig kon in de tijd dat ik normaal gesproken stage had moeten lopen. 

Ik kreeg de opdracht om een infographic te maken van het Alfa-college jaarverslag 2020. Ik vind het erg leuk om infographics, posters, folders, etc. te ontwerpen. Meestal werk ik hiervoor met Photoshop en Indesign. Dit was eerlijk gezegd best een pittige opdracht. Er waren veel kopjes tekst die op een A4-formaat moeten komen. Daarom was ook de grootste struggle om de ruimtes tussen tekst goed te krijgen. De kleuren en het fontgebruik was daarentegen makkelijker aangezien ik gebruik kon maken van het Alfa-college Brandbook.

Het presenteren van de infographic bij het CvB vond ik een mooie ervaring. Dit is (ook wegens corona) de eerste keer dat ik fysiek rond de tafel zat met een opdrachtgever. Voordat ik ging presenteren bij het CvB wist ik ook niet helemaal waarvoor de infographic zou worden ingezet. Het voelde goed dat mijn werk voor zoiets groots wordt gebruikt.  

Ik vond het een leuke en leerzame ervaring. Als ik nog een keer de vraag krijg om wat te ontwerpen voor een externe opdrachtgever binnen Alfa-college, zou ik graag er mee bezig gaan.' 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed