Alfa-college
Hoogeveen

Alfa-college aan de slag met minicomputers van Unigarant

Een mooie en bruikbare schenking van Unigarant Verzekeringen voor de opleidingen ICT en Engineering van het Alfa-college in Hoogeveen. Met de zogeheten raspberry Pi’s, computers ter grootte van een creditcard, kunnen studenten hun programmeer-skills verder ontwikkelen.

Paulien Smit van Unigarant bracht onlangs een bezoekje om raspberry Pi’s en alle benodigde onderdelen te overhandigen. Docenten Bert Knorren, Karl Vis en Freek Slomp namen deze, samen met student Minas Abeer in ontvangst. Knorren: ‘We zijn heel blij met deze grote schenking van Unigarant. We kunnen deze micro controllers heel goed gebruiken tijdens de lessen.’

Minas Abeer is eerstejaars student software developer en wist op jonge leeftijd al dat hij iets met applicatieontwikkeling wilde gaan doen. ‘Ik wil mij steeds meer gaan verdiepen op dit vlak en wil later data scientist worden bij een groot internationaal bedrijf.' Het materiaal wat Unigarant beschikbaar heeft gesteld voor onze opleidingen is heel goed om mee te werken tijdens de lessen. Hier kunnen we echt ervaring mee op doen!
Unigarant
Klanten van Unigarant kregen voorheen bij het afsluiten van een verzekeringspolis hardware voor de veiligheid in en om de woning. Maar omdat Unigarant kiest voor een ander systeem, zochten zij een nieuwe bestemming voor de raspberry’s. “We bieden het Alfa-college hubs, bewegingssensoren en rookmelders aan. En ik hoop dat de studenten van de opleidingen er mooie projecten mee mogen doen”, sprak Paulien Smit.

Raspberry PI

De raspberry Pi is een computer ter grootte van een creditcard die de belangrijkste functies van een thuis-PC kan uitvoeren, zoals een ethernet-aansluiting, HDMI-poort en USB-aansluitingen. De raspberry Pi’s kunnen ook goed gebruikt worden als kleinere stand-alone apparaten. Denk hierbij aan het koppelen van sensoren, zoals rookmelders, bewegingssensoren, temperatuursensoren en camera’s.

Video
Unigarant maakte zelf deze video over de overhandiging.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed