Alfa-college
Hardenberg

Feestelijke uitreiking voorrondes Alfa's Goud Alfa-college Hardenberg

Winnaars en waardering voor topprestaties van het werkveld, docenten en studenten

Wie is de Beste praktijkopleider, het Beste leerbedrijf, de Beste docent, medewerker of student? Dát is voor Alfa’s Goud 2021 weer een spannende strijd binnen Alfa-college. Dinsdag 28 september vonden de voorrondes hiervoor plaats in een gezellig ingericht Grand Café op locatie Hardenberg. Hieruit kwam voor elke categorie een winnaar naar voren.

Met Alfa’s Goud zet het Alfa-college studenten, docenten en medewerkers in het zonnetje die in, of naast hun opleiding iets bijzonders hebben gedaan. Ook wordt hiermee waardering uitgesproken naar leerbedrijven en praktijkopleiders.

Beste student
De drie genomineerde studenten gingen de strijd aan door middel van een pitch. De 33-jarige Shaheen Ardashes werd verkozen tot Beste student van Alfa-college Hardenberg. Na zijn inburgeringstraject, behaalde hij niveau 2 Installatietechniek, daarna rondde hij binnen een jaar niveau 3 ICT Beheerder af en inmiddels heeft hij een vaste baan in de ICT waar hij zijn niveau 4 opleiding aan het afronden is. Hij viel op bij de jury om zijn discipline, doorzettingsvermogen en absolute wil om kennis te vergaren.

Beste docent
De prijs voor Beste docent van Alfa-college Hardenberg werd uitgereikt aan Klara Naaijer, docent Hospitality. De jury: “Ze wordt zeer gewaardeerd als docent én docentbegeleider.” Klara reageert bescheiden: “Ik zie het zelf gewoon als onderdeel van mijn werk, waarbij ik mensen altijd in hun kracht probeer te zetten.”

Beste leerbedrijf
Larcom werd bekroond als Beste leerbedrijf van Alfa-college Hardenberg, vanwege hun sterke begeleiding van (kwetsbare) studenten en nieuwe Nederlanders. De jury spreekt hun lof uit over hun grote maatschappelijke waarde voor de omgeving. Loni en Marijn namen, als afgevaardigden van het leerbedrijf, hun oorkonde in ontvangst.

Beste praktijktopleider
Jan Hofsink, van Hofsink Burgers & Ribs, won in de categorie Beste praktijkopleider van Alfa-college Hardenberg. Als leermeester is hij al jarenlang een bevlogen praktijkbegeleider. De jury: “Jan laat studenten groeien en neemt hen mee in zijn passie.”

Beste medewerker (Alfa-topper)
Gerard Dankelman won de voorrondes in de categorie Beste medewerker van Alfa-college Hardenberg. Als Medewerker Servicepunt is Gerard volgens de jury het boegbeeld van de school. “Het is een onmisbare schakel, een fijne man met een gouden hart.”

Natuurlijk kan er van alle locaties van Alfa-college maar één per categorie écht de beste zijn. Deze overkoepelende verkiezing van Alfa’s Goud wordt op 30 november aanstaande middels een feestelijke verkiezingsavond gehouden.

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed