Alfa-college
Assen

Alfa-college en Drenthe College bundelen krachten

We bundelen samen met Drenthe College de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezamenlijk de opleidingen Sport en Bewegen aanbieden in de regio Assen. Vanaf schooljaar 2022 – 2023 zal het eerste leerjaar gezamenlijk aangeboden worden. Daarnaast hebben we de intentie uitgesproken te komen tot één Sport- en Beweegcampus. Deze toekomstige campus biedt studenten een nog breder keuzeaanbod aan mbo-opleidingen Sport en Bewegen die aansluiten bij de arbeidsmarkt en bij de ambities van de regio Assen. Voor het bedrijfsleven en overige stakeholders is er één herkenbare partner op het gebied van opleidingen, stages, samenwerking, evenementen en Leven Lang Ontwikkelen (bij- en omscholing).

De samenwerking biedt daarnaast grotere slagkracht om nieuw, innovatief en toekomstbestendig onderwijs te ontwikkelen en aan te bieden wat aansluit bij de regionale arbeidsmarkt. Samen met Drenthe College werken we hierin nauw samen met sportverenigingen, fitnesscentra, zwembaden, (buiten)sport- en recreatiebedrijven, welzijnsorganisaties, onderwijs en de kinderopvang uit de regio.

Campus
De Sport- & Beweegcampus in Assen wordt programmatisch verbonden aan de Vitaliteitscampus in Groningen en de opleidingen Sport en Bewegen in Emmen. Hiermee creëren we voor de regio een samenhangend en tegelijkertijd onderscheidend onderwijsaanbod. Drenthe College zal als partner deel gaan nemen binnen de Vitaliteitscampus. De Vitaliteitscampus is een publiek-private samenwerking tussen zo’n 35 regionale partners op het brede gebied van vitaliteit in de regio Groningen en de kop van Drenthe.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed