Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Mijn passie #17

“Ik hou van stijldansen, want van dansen kom ik tot rust en ik vind het leuk om te spelen met muziek. Als ik dans dan ben ik even in een andere wereld. Ik vergeet wat er om mij heen gebeurt en alle stress valt van me af. De eerste keer dat ik danste, lette ik nog op het publiek, maar daarna niet meer. Ik moet namelijk op mijn danspartner gefocust zijn. Binnen het stijldansen zijn er twee categorieën: Ballroom en Latin. Ballroom is wat serieuzer met dansen zoals de quickstep, tango en Engelse wals. Bij Latin dans je intiemer met je partner zoals de rumba, samba en chachacha. Latin vind ik het leukst, want dat is feestelijker en past meer bij mij, het is minder serieus. Tijdens een project op de basisschool, negen jaar geleden, werd ik met mijn huidige danspartner ingedeeld bij het stijldansen. Toen dacht ik gelijk: ‘ja, dansen is leuk.’ De danswereld bevalt me goed, want de mensen om me heen, zoals de coaches en andere dansparen, zijn zo gezellig dat het voelt als één grote familie. Mijn danspartner en ik trainen elke dag en we doen mee aan wedstrijden. We zijn meerdere keren Nederlands kampioen geworden. Wat ik nog wil bereiken? Samen met mijn partner dansen op een cruiseschip en meedoen aan het Wereldkampioenschap. Onze dansleraar heeft op zo’n schip gedanst en hij liet daarvan filmpjes zien. Zag er sjiek uit! Stijldansen op een WK lijkt me gaaf omdat daar meer landen aan meedoen en het niveau ligt hoger dan op een NK. Tijdens danswedstrijden ben ik regelmatig gevallen. Dat hoort ook bij deze sport, want sommige dansvloeren zijn erg glad. Een keer viel ik en daarna mijn partner, bovenop mij. Iedereen moest lachen en ik schaamde me daar wel voor, want alle ogen waren op me gericht. Tegenwoordig lach ik er om, elke keer als ik val. Soms doen we ook iets verkeerd en krijgen we de slappe lach. Onze danscoaches lachen dan maar mee, want op zo’n moment kunnen ze toch niets anders, haha.”

Lisa Lubeck, student Kapper bij het Alfa-college in Hoogeveen

In onze rubriek Mijn passie lees je persoonlijke verhalen van studenten en medewerkers over wat ze naast hun opleiding en werk bij het Alfa-college doen. Deze rubriek heette eerst Humans of Alfa-college, waarvan achttien verhalen van medewerkers zijn verschenen. Deze verhalen en die van Mijn passie lees je hier.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed