Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Samen met Noorderpoort geven we taallessen aan vluchtelingen uit Oekraïne

Het Alfa-college en Noorderpoort zijn in samenwerking met de gemeente Groningen gestart met het geven van taallessen aan vluchtelingen uit Oekraïne. Het grootste deel van deze groep mensen spreekt geen Engels als tweede taal, laat staan Nederlands. Dat maakt het voor hen lastig om te communiceren met de omgeving en bijvoorbeeld in werksituaties. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift en aan cultuur en omgangsvormen op de werkvloer.

“De cursisten zijn allemaal erg leergierig”, zegt Ina de Vreeze, projectleider Educatie Oekraïners. “Tijdens de lessen schrijven ze alles op en ze oefenen de geleerde woorden en zinnen graag meteen in de praktijk. Ondanks de schrijnende dingen die ze hebben meegemaakt, zijn de vluchtelingen enthousiast en tonen ze veel veerkracht. Ze willen graag aan het werk en ook daarom proberen we om hen zo snel mogelijk de taal te leren. Een win-winsituatie, want de arbeidsmarkt staat te springen om mensen.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed