Alfa-college

Studenten infra-, weg- en waterbouw ontwerpen veiliger kruispunt

Dit zijn de studenten van de opleiding Infra, weg- en waterbouw. Bij een werkbezoek aan MUG presenteerden ze hun oplossing voor een verkeersvraagstuk: maak een ontwerp voor een onveilig kruispunt. In de presentaties vertelden ze over hun werkwijze, ontwerp en aanbevelingen. Na afloop ontving het groepje met het winnende ontwerp een prijs.

In een workshop leerden ze alles over het verzamelen van geo-data en het inladen ervan in AutoCAD. Met de gps-stok maten ze vervolgens zelf de parkeerplaats in voor het pand in Leek. Na afloop werden de gegevens verzameld en ingeladen in AutoCAD en bleek dat de studenten de meting heel nauwkeurig hadden verricht. Ter afsluiting gaf Sytze van der Meer een inkijkje in het vak van ontwerper en bekeken ze samen enkele animaties, simulaties en 2D & 3D-ontwerpen.

In de afgelopen twee jaar liepen de studenten al verschillende stages in de uitvoering en in de binnendienst. Zo ontwikkelden ze allemaal al een mooi toekomstbeeld. De een wil later aan de slag als tekenaar/ontwerper of projectontwikkelaar in de brug- en/of tunnelbouw en de ander wil van assistent uitvoerder uitgroeien tot projectleider.

Studenten Infra, weg- en waterbouw ontwerpen veiliger kruispunt       Studenten Infra, weg- en waterbouw ontwerpen veiliger kruispunt     Studenten Infra, weg- en waterbouw ontwerpen veiliger kruispunt Studenten Infra, weg- en waterbouw ontwerpen veiliger kruispunt
Mbo-opleiding Vakman grond-, weg- en waterwerk Groningen

Mbo-opleiding Allround vakman grond-, weg- en waterwerk Groningen
Mbo-opleiding Middenkaderfunctionaris infra, weg-, en waterbouw Groningen

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed