Alfa-college
Assen | Groningen

Welkom & Tot ziens #8

In onze rubriek Welkom & Tot ziens laten we ons inspireren door nieuwe en vertrekkende collega’s. Lees hieronder het verhaal van vertrekkende medewerker Jan Belga:

“Ik heb een mooie tijd bij het Alfa-college gehad en ik ging altijd met plezier naar mijn werk. Blij dat ik zolang kon werken, dat dit fysiek en mentaal mogelijk was. Omgaan met mensen vind ik erg leuk en daarom zat ik ook graag achter de servicebalie. Mooi om medewerkers, studenten en bezoekers te helpen. Daarnaast vond ik het fijn dat ik altijd goed kon opschieten met mijn collega’s. Ik ga het contact met ze missen en het ritme van mijn werkende leven ook. Aan de andere kant werkte ik steeds minder waardoor ik meer vrijheid kreeg en daar genoot ik ook van. Samen met mijn vrouw heb ik een camper dus als ik niet meer werk dan gaan we in het voor- en najaar weg. Dat zie ik wel zitten. In 1971 begon ik mijn loopbaan als timmerman bij bouwbedrijf Rona in Peize. Daarna werkte ik bij Centrale directie PTT, wat nu Koninklijke PTT Nederland (KPN) heet. Bij KPN heb ik altijd leuke collega’s gehad en met een aantal van hen ga ik één keer per jaar uit eten. In 2005 was ik daar boventallig en moest ik op mijn 51ste ineens op zoek naar een nieuwe baan. Het was niet leuk om op die leeftijd te solliciteren, want wie wil nu een medewerker van 50 jaar of ouder? Na ongeveer tachtig sollicitaties ben ik uiteindelijk bij Alfa-college aangenomen op de repro. In de zestien jaar die ik hier heb gewerkt, heb ik van alles gedaan: avondreceptie, beheer en uiteindelijk medewerker servicepunt. Ik vond het leuk dat ik mee mocht helpen om diplomeringen en open dagen op de Kluiverboom tot een succes te maken. Na afloop kregen mijn collega’s en ik complimenten over dat alles goed geregeld was en daar was ik best trots op. Wat ik heb geleerd tijdens mijn werkende leven? Werken is leuk, maar vrije tijd vind ik ook belangrijk. Mijn vader had met zijn twee broers een transportbedrijf waar ze erg druk mee waren. Hij ging ’s ochtends op tijd weg en hij kwam ’s avonds laat thuis. Tijdens mijn kindertijd zag ik hem weinig, want hij was altijd aan het werk. Dus ik dacht altijd: ‘dat wil ik later niet, want wat voor een sociaal leven heb ik dan?’ Neem niet teveel hooi op je vork, want er is meer in het leven dan werk.”

Jan Belga, medewerker Servicepunt bij het Alfa-college in Groningen

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed