Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Mijn passie #20

Robert van Bergen
“Als ik met scouting bezig ben dan voel ik me gelukkig. Ik heb lol met mensen die ik al tientallen jaren ken en met de scouts. Elke opkomst is weer anders en daarom blijft het altijd uitdagend voor mij. De uitdaging zit hem in een planning maken, de gezonde spanning vooraf en het plezier tijdens de opkomst. Het leuke aan scouting is ook het samenwerken met andere leden, vriendschappen die ik daar heb gesloten en dat het zo afwisselend is. De mogelijkheden zijn eindeloos en hierdoor is er bij ons voor iedereen plek. Of je nu creatief of zorgzaam bent, technisch inzicht hebt of niet, iedereen is welkom. Een kamp is het ultieme jaarlijkse scoutingmoment. Daar komt alles samen waar we op hebben geoefend, zoals met knopen en houten palen een keuken bouwen en wandeltochten met routetechnieken organiseren. Met Pinksteren wordt een groot kamp gehouden waar duizenden scouts van alle leeftijden bij elkaar komen in de Marnewaard: een oefenterrein van Defensie bij Zoutkamp. Vanaf vier uur ’s middags wordt er opgebouwd en ik vind het dan zo tof om te zien dat een half uur later een half dorp uit de grond is gestampt. Ik voel me voldaan als het is gelukt om een scoutingskamp te organiseren, zelfs als het niet helemaal volgens planning verliep. Als de kinderen een leuk kamp hebben dan heb ik dat ook. Sinds mijn zevende ben ik lid van De Woudlopers. Ik weet nog dat ik als klein jochie voor het eerst naar scouting ging en dat Sinterklaas langskwam. Dat was erg leuk! Bij De Woudlopers heb ik mezelf ontwikkeld van scout tot hoofdleider. Ik geef nu tien jaar bij dezelfde afdeling leiding waarvan de laatste vier jaar als hoofdleider. Nooit gedacht dat ik ooit leidinggevende zou zijn, want een bijrol vond ik ook prima. Ik heb mezelf dan ook verrast en ik kan meer dan ik dacht. Een hoogtepunt uitkiezen van meer dan dertig jaar scouting is lastig. Toen ik zelf scout was, heeft onze groep het pinksterkamp gewonnen en dat vond ik ontzettend gaaf. Scouting is inmiddels een wezenlijk onderdeel van wie ik ben en een leven zonder kan ik me niet voorstellen.”

Robert van Bergen, medewerker Mediatheek bij het Alfa-college in Groningen

In onze rubriek Mijn passie lees je persoonlijke verhalen van studenten en medewerkers over wat ze naast hun opleiding en werk bij het Alfa-college doen. Deze rubriek heette eerst Humans of Alfa-college, waarvan achttien verhalen van medewerkers zijn verschenen. Deze verhalen en die van Mijn passie lees je hier.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed