Alfa-college

Leerlingen Stad & Esch bezoeken Alfa-college in hoogeveen

Hoogeveen | Meppel

Een examenjaar is al lastig en dan moet je ook nog een keuze maken voor een vervolgopleiding. In het kader van Ontdek Alfa! bezochten bijna 200 examenleerlingen (basis, kader en tl) van Stad & Esch uit Meppel het Alfa-college in Hoogeveen op de locatie aan de Voltastraat en bij KARgo!, aan de Stroom. Studenten en docenten vertelden hen alles over de opleiding, ze volgden daar een workshop en de middag werd afgesloten met een rondleiding door het gebouw. De leerlingen konden kiezen uit zo’n 16 workshops. Ontdek Alfa! is onderdeel van het LOB-programma (loopbaanoriëntatie en -begeleiding) van Stad & Esch. 

Geslaagde middag
Volgens leerling Lenny kan de middag als geslaagd worden beschouwd: “Ik heb altijd gezegd dat ik later in de horeca en entertainment wil werken. Na vanmiddag weet ik het zeker, die kant ga ik op! De studenten van het Alfa-college hebben alles goed uitgelegd. En wat is het hier mooi! Ik ben tevreden!’. 
Ook voor de docenten van Stad & Esch was de middag waardevol. “Het is voor ons altijd goed om zo bij het middelbaar beroepsonderwijs binnen te kijken. We hebben weer een duidelijk beeld gekregen van opleidingenaanbod. Maar het gaat nu vooral om onze leerlingen en die hebben een heel zinvolle middag gehad.” vertelt decaan Nienke Groen.

Goede voorlichting
De vierdejaars leerlingen van Stad & Esch hebben, net als hun jaargenoten op andere vo-scholen, de afgelopen jaren vanwege de corona-maatregelen een veel beknopter oriëntatie kunnen volgen. Met het Alfa-college is dit programma samengesteld. Nienke: “Het is een goede keus geweest om dat op dit moment van het schooljaar te doen. Want nú zijn de leerlingen gemotiveerd en geïnteresseerd. Het kiezen van een vervolgopleiding is geen 'ver-van-m'n-bed-show' meer. Ik hoop dat onze leerlingen nu weer een stapje zijn met hun keuzeproces. Met dank aan de studenten en docenten van het Alfa-college.”

Vriendinnen en klasgenoten Lise en Lynn, beiden 15 jaar, zijn leerlingen TL bij Stad en Esch. De jongedames zijn zichtbaar blij met hun baksels die ze tijdens de workshop bij Brood en Banket hebben gemaakt. ‘Thuis bakken we ook weleens wat, meestal taart. We vinden het allebei erg leuk om creatief bezig te zijn. Het Cipab heeft daarom onze interesse. Maar nu we kennis hebben gemaakt met deze opleiding, wat ook creatief is, vinden we dit ook heel interessant! De docent heeft het ook heel goed en leuk uitgelegd.’


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed