Alfa-college
Groningen

Succesvolle Stage-, netwerk- en banenmarkt Boumaboulevard

Boumaboulevard

Gisteren vond de eerste brede Stage-, netwerk- en banenmarkt plaats voor de studenten van de Boumaboulevard. Ongeveer 900 eerstejaars kwamen in contact met meer dan 70 bedrijven uit allerlei branches. Ze kregen opdrachten mee, kwamen in gesprek met medewerkers van bedrijven, volgen een van de 4 workshops én konden hun CV laten checken.


Directeur Jurgen Grobbée opende het evenement en benadrukte hoe belangrijk de verbinding tussen bedrijfsleven en mbo-studenten is. Het Alfa-college ziet het als een maatschappelijke opgave om stages en leerplekken te bieden aan studenten.

Mirjam Magermans is docent bij de niveau 2-opleidingen van de Boumaboulevard. Toen ze een stagemarkt ging opzetten voor een paar opleidingen, bleek al snel dat alle opleidingen hier behoefte aan hadden. En dus werd het een markt voor de hele locatie, met als doel onderwijs te laten aansluiten op het bedrijfsleven en zo de verbinding te leggen tussen onderwijs, arbeidsmarkt en student. De missie is duidelijk geslaagd volgens een eigen stagiairmedewerker van Smileyapp, want de cirkel is rond: van student naar stage en via opdrachtgever en opdracht naar klant!

Wat vonden deelnemende bedrijven en studenten ervan?

  • Het vergroot je netwerk, verbetert je ervaring en je krijgt meer inzicht in de wereld
  • Mooi en goed georganiseerd, voor iedereen zit er wel iets tussen
  • Het was heel druk, groot opgezet en studenten stelden leuke vragen

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed