Alfa-college

Geslaagd voor het Cambridge examen

HOOGEVEEN

HOOGEVEEN- 32 studenten van het Alfa-college locatie Hoogeveen zijn geslaagd voor het Cambridge examen. Twee mbo-studenten hebben het examen zelfs afgerond op niveau C2: het hoogste haalbare niveau. Het is bijzonder dat mbo-studenten Cambridge English op zo’n hoog niveau kunnen volgen op een mbo-instelling. Voor het eerst waren er twee groepen en werd de ceremonie feestelijk geopend door de nieuwe locatiedirecteur Carlijn Molewater de la Rive Box.

Het programma
Van doktersassistent tot aan Bedrijfsadministrateur, verschillende opleidingen kunnen meedoen aan het programma Cambridge English. “We hebben ons eigen Preparation Centre. Studenten worden uitgedaagd om hun niveau van de Engelse taal te overstijgen en het welbekende Cambridge-certificaat te halen, met dit programma bereiden we studenten extra goed voor op een baan in de internationale samenleving of voor een opleiding op hbo-niveau,” aldus Marinke de Jong, docent Cambridge Engels aan het Alfa-college. Ook op de locatie in Hardenberg gaat dit schooljaar een groep klaargestoomd worden voor de examens en daarnaast start er in januari een traject Cambridge Business English voor bedrijven.

Certificaat
De certificaten die de studenten ontvangen worden wereldwijd erkend en herkend. Zo worden deelnemers ook extern geëxamineerd bij een locatie van het Britse consulaat. Bij het examen mag je geen hulpmiddelen gebruiken zoals woordenboeken of een laptop. Daarnaast werd er met de studenten wekelijks geoefend op spreekvaardigheid, schrijven, lezen én luisteren.

Excellentieprogramma
Cambridge English is één van de excellentieprogramma’s van het Alfa-college. Studenten worden uitgedaagd om hun niveau van de Engelse taal te overstijgen en het welbekende Cambridge-certificaat te halen. Dit certificaat staat hoog aangeschreven bij organisaties van over de hele wereld.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed