Alfa-college

Opening mbo-jaar 2022-2023 in Hoogeveen met Special guest

Fotograaf: Joep van Aert

Donderdag 8 september vieren we de Nationale Opening mbo-jaar 2022-2023, wederom met een landelijke live-uitzending op locatie. Dit jaar is onze speciale gast Rob Jetten, minister van Klimaat en Energie. Rob Jetten gaat, met presentatrice Welmoed Sijtsma, live aan de Nationale mbo-talkshowtafel in gesprek met studenten, docenten, bestuurders en scholen over de onmisbare, duurzame bijdrage van mbo’ers aan vraagstukken als duurzaamheid en de energietransitie. De mbo-talkshow wordt uitgezonden op Youtube.

Alfa-college, Noorderpoort, Drenthe College, Terra en ROC Menso Alting verzorgen dit jaar gezamenlijk de invulling van de Nationale Opening op de gastlocatie in Hoogeveen.

De 61 scholen voor middelbaar beroepsonderwijs bereiden jongeren en volwassenen voor op hun start of vervolg in onze maatschappij. Het mbo bestaat uit verschillende typen onderwijs. Op die manier kunnen scholen onderwijs bieden aan een zo’n breed mogelijke doelgroep, van 16 tot en met 67 jaar: iedereen is welkom en kan er beroepsonderwijs volgen, passend bij het individuele niveau en interesses. Het mbo focust op het behalen van een beroepsdiploma, op een leven lang ontwikkelen en op burgerschap. Bedrijfsleven en onderwijs werken nauw samen om de opleidingen in inhoud en aanbod goed aangesloten te houden op wat de arbeidsmarkt vraagt. 

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed