Alfa-college
Hoogeveen

Bakkers volgen cursus Gistdegen op het Alfa-college Hoogeveen

Het Alfa-college in Hoogeveen verzorgt tien weken lang een cursusaanbod voor bakkers uit Noord-Nederland die hun kennis willen opfrissen of zich verder willen ontwikkelen. Het cursusaanbod komt voort uit de partnerovereenkomst met Bakery Sweets Center, een organisatie waarin het bedrijfsleven, overheid en onderwijs samenwerken.

“Naast het reguliere beroepsonderwijs is deze manier van samenwerken, door het bundelen van elkaars krachten en kennis, een hele goede manier om te blijven ontwikkelen in de bakkerijsector”, zo vertelt Wout van der Vegt, vakdocent bij de opleidingen Brood en Banket. En het voelt goed dat we als school hieraan kunnen bijdragen.De eerste cursus, het werken met gistdegen en het maken van lunchbolletjes, ging maandag 24 januari van start met 14 cursisten. Eén van de deelnemers is Peter van der Parren van Smithuis in Oldenzaal. “Ik ben altijd banketbakker geweest en wil nu iets meer met brood gaan doen. Het is voor mij alweer 40 jaar geleden dat ik naar school ben geweest, dus het voelt heel goed om door middel van deze cursus alles weer op te frissen.”

Gert Jan ten Napel van uitzendbureau Het Ambacht heeft er onder andere voor gezorgd dat de deelnemers kunnen starten.De meeste deelnemers zijn al werkzaam in een bakkerij en willen door middel van de cursus hun kennis opfrissen of zich verder ontwikkelen.Over de samenwerking met Bakery Sweets Center
De bakkersopleiding van het Alfa-college in Hoogeveen is als één van de opleidingspartners aan Bakery Sweets Center verbonden. Samen met Bakery Sweets Center zet het Alfa-college zich in voor verder ontwikkelen, het leveren van maatwerk en flexibiliteit.

cursist Smithuis aan het bakken tijdens de cursus

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed