Alfa-college
Assen | Groningen

Ernstige verkeershinder door Operatie Julianaplein

Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er eerst een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten (A7, zuidelijke ringweg N7, A28). Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op.

Hinder in de hele stad
De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. Er is forse verkeershinder te verwachten op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er, tussen februari en mei, elke dag 80.000 minder auto’s op het wegennetwerk in en rond Groningen rijden. Lukt dit niet, dan loopt de boel gegarandeerd vast.

Reisgedrag
De dringende oproep aan alle automobilisten is: pas tijdens Operatie Julianaplein je reisgedrag aan. Pak de fiets of het OV. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R of buiten de spits. Meer informatie staat op de website van Groningen Bereikbaar

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed