Alfa-college
Hoogeveen

Talentenjagers ontdekken beroep Tandartsassistent

Woensdag 16 februari een bijzondere les voor heel jonge ‘studenten’: twaalf Talentenjagers, leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool, kwamen kennismaken met het beroep Tandartsassistent.

De leerlingen kregen eerst een presentatie door twee BBL-studenten. Daarna gingen de handen uit de mouwen bij het maken van een gipskies en mochten de leerlingen op hun eigen gipskies een gaatje boren en vullen, zoals het in het echt ook in de praktijk gaat!

De kinderen waren erg enthousiast en er zaten zelfs twee leerlingen tussen die later misschien wel tandarts (assistent) of orthodontist willen worden. Het was een erg leuke middag! Met dank aan de BBL-studenten voor de begeleiding deze middag.

Over de Talentjagers
Met Talentenjagers laten we kinderen ontdekken wat hun talenten zijn, versterken we hun zelfvertrouwen en leren we ze vooral dat zij zichzelf mogen zijn. Het is een kans voor alle kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool in de gemeente Hoogeveen om zich verder te kunnen ontplooien.

In het programma de Talentjagers gaan de kinderen op bezoek bij bedrijven en instellingen, waar ze interessante beroepen ontdekken en inspiratie opdoen.

Sinds 2018 draait Talentenjagers in Hoogeveen, tot schooljaar 2020/2021 onder de naam Weekendschool.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed