Alfa-college
Hoogeveen

Tweede Kamerlid Mark Strolenberg geeft gastles op Alfa-college

Mark Strolenberg (midden) en Majd Abdullah (rechts) op de foto met studenten Zorg en Welzijn
VVD Tweede Kamerlid en oud-student Mark Strolenberg gaf maandag een gastles tijdens de lessen burgerschap op het Alfa-college in Hoogeveen. Hij werd bijgestaan door de Majd Abdullah (19) uit Hoogeveen, student Business School Economie, die zelf meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen.

Mark Strolenberg bevond zich bij het Alfa-college op bekend terrein. Als student doorliep hij de economische-administratieve opleiding en richtte op 18-jarige leeftijd met een compagnon een internetbedrijf op. In 2009 begon Strolenberg aan zijn politieke carrière, hij sloot zich aan bij de VVD en werd in 2021 beëdigd als lid van de Tweede Kamer.

De stem van jongeren
“Wie bepaalt wat er in Hoogeveen gebeurt?”, stelt Mark Strolenberg de studenten de vraag. Een enkeling weet het juiste antwoord: ‘Wij, als kiezer’. Student Majd: “Het valt mij op dat de stem van jongeren vaak mist binnen politieke debatten. Veel politieke thema’s, zoals onderwijs, mentale gezondheid en het klimaat raken jongeren. Wij moeten meepraten bij keuzes die over ons gaan, het gaat immers over onze toekomst!
In de les mogen de studenten vragen stellen aan Mark Strolenberg. Over het vertrouwen in de politiek, de oorlog in Oekraïne, maar ook: zijn keuze voor de VVD en hoe zijn dag eruit ziet wanneer hij in Den Haag werkt.

Het verschil maken
Student Majd staat nummer 15 op de lijst van Gemeentebelangen en vertelt: “Ik koos specifiek voor een lokale partij: Hier kunnen we in Hoogeveen het verschil maken! En dat Mark Strolenberg op school een gastles wil geven om meer jongeren te interesseren in de politiek, is echt super!”

Aan het eind van de ochtend deed Mark Strolenberg nog een oproep aan de studenten: “Maak gebruik van het stemrecht. Er gaan veel dingen goed hier in Nederland, maar het is aan jullie om dat nog beter te maken!”

Mark Strolenberg in gesprek met Majd Abdullah
Mark Strolenberg in gesprek met Majd Abdullah (rechts).

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed