Alfa-college
Groningen

Zorginstelling ZINN en Alfa-college intensiveren samenwerking in scholing zorgpersoneel

Op woensdag 16 maart vond de feestelijke aftrap plaats van een groot samenwerkingstraject tussen zorginstelling ZINN en het Alfa-college.
De komende vier jaar leidt het Alfa-college tussen de 100 en 150 medewerkers van ZINN Groningen op tot Helpende Plus. In 2025 wordt naar verwachting de laatste groep geschoold.
Met het bijscholen van zoveel medewerkers van ZINN wordt de samenwerking flink geïntensiveerd. ZINN moedigt haar medewerkers aan om zichzelf te blijven ontwikkelen. Voor deze bijscholing zijn ze bij het Alfa-college -met zijn betrokken en kundige docenten; die al een nauwe relatie hebben met het werkveld- aan het juiste adres.

Tekort aan goed geschoold personeel
Het Alfa-college ziet het als ultieme opdracht om zorginstellingen op maat te helpen. De markt schreeuwt om goed geschoold vakpersoneel. Zeker in de zorg is daar een enorm tekort aan. Nieuw personeel aantrekken is één ding, maar het binden en boeien van bestaand personeel is ook van belang. Met dit project wil ZINN investeren in haar medewerkers. Zij vormen namelijk de ruggengraat van de organisatie. Daarbij vindt ZINN de kwaliteit van zorg van hun bewoners erg belangrijk. Monique Brink, Hoofd Opleiding & Ontwikkeling ZINN:  “Bij ZINN willen we alle ruimte geven voor het doorontwikkelen van onze medewerkers. Dat geeft goede kwaliteit van zorg, en stimuleert vakmanschap en werkplezier. Met deze aftrap zie je dat leven lang leren een feest is”. 

Feestelijke aftrap van de samenwerking
Woensdag 16 maart werd dan ook de rode loper uitgelegd voor de eerste groep van 16 cursisten van Helpende Plus. De kandidaten werden onthaald met een hapje en een drankje. Relatiemanager Camilla Jongst van het Alfa-college heette iedereen van harte welkom en zij gaf samen met Monique Brink, Hoofd Opleiding & Ontwikkeling ZINN en Myrthe Klimp, Projectleider praktijkgestuurd opleiden van ZINN aan erg blij te zijn met deze mooie samenwerking.

Om het startsein te geven voor deze vruchtbare samenwerking werd een grote rode knop ingedrukt en onder een luid applaus en confetti werd deze prachtige samenwerking bekrachtigd. Na de feestelijke aftrap gingen de cursisten met de training van start. De cursisten zijn enorm gemotiveerd en gedreven om zichzelf te ontwikkelen. Camilla Jongst, Relatiemanager Alfa-college “Het is een enorme investering in medewerkers op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen. Eigenlijk is het een groot cadeau dat we dit met elkaar kunnen organiseren”.

Meer bedrijven en werknemers helpen door scholing
Door de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt wil Alfa-college door middel van zijn steeds groter wordende bij- en omscholingsaanbod in meerdere branches inspelen op de vraag van de bedrijven om werknemers te voorzien van de juiste vakkennis en vaardigheden; zodat zij up-to-date blijven.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed