Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Mbo-talenten vieren tijdens Skills the Finals

“Een avontuur om nooit te vergeten!” Op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april stroomde de jaarbeurs in Utrecht vol met talentvolle mbo-studenten, waaronder Alfa-college studenten Thijs Kats en Vanessa Nijland uit Hoogeveen. Zij deden mee aan de vakwedstrijden van Skills the Finals. Tijdens de spectaculaire finale op vrijdagavond klapten de toeschouwers hun handen schraal en juichten ze hun kelen schor. Met ruim zestig categorieën werden er nogal wat prijzen uitgereikt. 

Thijs deed mee in de categorie bedrijfsadministrateur/financieel administratief medewerker. “De pittigste opdracht vond ik de kerncijfers berekenen, deze analyseren en daarover adviseren tijdens een prestatie voor de jury.” Wat hij het allerleukste vond? “De groep! Het was zo’n gezellige groep met hele leuke mensen. En ook met de juryleden en de organisatoren kon je gewoon lekker lachen.” Thijs eindigde op de vierde plaats in zijn categorie. Een mooie prestatie!

Ook Vanessa Nijland mag trots zijn op haar deelname. Zij deed mee in de categorie Verzorgende IG. Vooraf was ze wel zenuwachtig voor het onderdeel 'communiceren met de zorgvrager', maar achteraf vond ze het hartstikke leuk. “Het was geweldig! Ik kon er mooi een gezellig praatje van maken.” En toen ze erachter kwam dat haar cliënt (die al een paar dagen niet had gegeten) wel zin had in fruit, is ze speciaal naar de kandidatenkantine gelopen om een appel voor hem te halen. 

Thijs en Vanessa raden andere studenten zeker aan om mee te doen. “Het is echt bijzonder om mee te maken en het is iets wat je nooit meer vergeet,"  vertelt Thijs. "Je kunt je vakkennis testen en je ontmoet leuke personen." “Het is ook goed voor je ontwikkeling en om je eigen drempels te overwinnen”, zegt Vanessa. “Ik merk al sinds de voorrondes dat ik minder zenuwachtig ben voor mijn stage.”

Excellentie
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers van ieder leerjaar en elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen de studenten tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. Via voorrondes op school en kwalificatiewedstrijden kunnen mbo-studenten in de nationale finales komen. Het Alfa-college doet elk jaar mee aan deze vakwedstrijden om het middelbaar beroepsonderwijs positief onder de aandacht te brengen en om studenten een uitdagende leeromgeving te bieden.

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed