Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Waterstofhuisje Tiny house naar Den Haag

Gebouwd door studenten Alfa-college

“Ik ben door de bouw van dit Waterstof Tiny House veel meer gaan nadenken over hergebruik van materialen”, zegt student Niels Hoogeveen. Het Waterstof Tiny House dat onze studenten in opdracht van de gemeente Hoogeveen en in samenwerking met regionale bedrijven en andere onderwijsinstellingen hebben gebouwd, staat deze week naast de Tweede Kamer. Daar kunnen Kamerleden en andere geïnteresseerden het project bekijken. Het tiny house is volledig zelfvoorzienend, produceert zelf waterstof en is gemaakt van duurzame en circulaire materialen.

Dit unieke woonhuis is ontstaan uit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Hierin werken gemeenten, het Rijk en provincies Drenthe en Overijssel samen met lokale ondernemers, zorg- en onderwijsinstellingen, woningcorporaties, onderzoekers en inwoners. aan de brede welvaart in deze (grens)regio. Het waterstofhuisje is één van de succesvolle samenwerkingsprojecten van de Regio Deal, die een aantal dagen in Den Haag aan bestuurders, volksvertegenwoordigers en ambtenaren gepresenteerd zal worden.Onderwijs in de regio
Met het tiny house zetten we technisch onderwijs op de kaart. Onze hebben het huisje ontworpen en gebouwd. Het tiny house is volledig zelfvoorzienend, produceert zelf waterstof en is gemaakt van duurzame en circulaire materialen. Het huisje laat de voordelen van deze manier van verwarmen goed zien: het is een eenvoudige, betaalbare en comfortabele manier om aardgasverbruik terug te dringen. Met een hybride warmtepomp kan een huishouden tot wel 80% aardgas besparen. Door het aardgas te vervangen voor waterstof, hoeft helemaal geen aardgas meer gebruikt te worden.

Debat
Op donderdag 6 april debatteert de Tweede Kamer over de verduurzaming van huizen en andere gebouwen. Het is dus niet toevallig dat het tiny house met een hybride warmtepomp van Intergas juist nu naar Den Haag gaat.


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed