Alfa-college
Assen | Groningen

“Het was heel erg gaaf om de maquette te maken"

Studenten overhandigen maquette aan Groningen Airport Eelde

“Het was heel erg gaaf om de maquette te maken. We zijn er druk mee bezig geweest en trots op het resultaat”, zegt Jakko Jonker, student Technicus engineering. Jakko heeft samen met drie studenten van zijn opleiding een maquette ontworpen en gemaakt die het beoogde waterstof ecosysteem van Groningen Airport Eelde (GAE) op schaal laat zien. Op dit vliegveld werd op donderdag 7 april de maquette tijdens de Lenteborrel onthuld.  

“We zijn blij dat Groningen Airport Eelde (GAE) ervoor kiest om vanuit NXT Airport de samenwerking te zoeken met het onderwijs uit de regio. Het ontwerpen en bouwen van de maquette bood onze techniekstudenten de kans om mee te denken over, mee te doen en leren van innovaties op het gebied van energietransitie. Door het visueel maken van de plannen van GAE hebben onze studenten zich verdiept in de rol die dat thema in de luchtvaart gaat spelen. Tijdens het bouwen van de maquette leerden de studenten hoe ze waterstof, elektro- en besturingstechniek kunnen toepassen”, zegt Astrid Boogers, opleidingsmanager Techniek.

Lenteborrel
Deze bijeenkomst stond in het teken van duurzame luchtvaart waar onder andere Tim ten Velde van Stichting Duurzaam Vliegen en Carlo van de Weijer van TU Eindhoven hun visie deelden op dit onderwerp.Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed