Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Jannes Klaassen in top 3 beste praktijkopleiders

Jannes Klaassen
Maandagavond 16 mei werd de praktijkopleider van het jaar bekend gemaakt in het theater Orpheus in Apeldoorn. Praktijkopleider Jannes Klaassen, opleider bij ’s Heeren Loo te Bedum, schopte het tot de beste drie in de finale en ging naar huis als trotse genomineerde. Mike Kastrop van autorestauratiebedrijf Classic Mike werd winnaar.

Jannes werkt bij ’s Heeren Loo zorggroep in Bedum, een landelijke aanbieder van zorg voor mensen met een beperking, en helpt onze studenten de praktijk te ervaren en voelen. Tijdens het ‘Mbo Ambassadeursgala’, een initiatief van de MBO Raad, werd de top drie praktijkopleiders in het zonnetje gezet en werd de winnaar op feestelijke wijze bekend gemaakt door SBB, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

Jannes is niet teleurgesteld dat hij niet heeft gewonnen. “Ik ben enorm blij en trots met mijn nominatie. Ik ben gewoon mijzelf gebleven! Ik doe gewoon mijn ding en dat spreekt denk ik aan. Dat zal ik ook altijd stimuleren. Ontdek wie je bent en durf origineel te zijn”. Op de vraag wat hem zo’n goede praktijkopleider maakt gaat hij in op vertrouwen: “Ik heb veel geduld en geef mensen kansen om te kunnen leren. Daarvoor heb je vertrouwen nodig en dat straal ik wel uit. Het is best een ingewikkeld vak en mijn enthousiasme voor het werk draag ik graag over aan de studenten.”

Dit is mbo Ambassadeursgala’

Jannes Klaassen won eerder Alfa’s Goud, omdat hij de studenten van het Alfa-college opleidt op de werkvloer met grote passie voor de zorg. Tijdens het feestelijke verkiezingsevent werd hij gekozen als Beste praktijkopleider. Na deze winst is hij voorgedragen bij deze landelijke verkiezing.

Leren in de praktijk
Voor de meer dan 500.000 mbo-studenten in ons land is leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. De arbeidsmarkt heeft goede mbo-vakmensen hard nodig, vertelt directievoorzitter van SBB Hannie Vlug: “Dat kan alleen als ze ook in de praktijk het vak kunnen leren. Daarvoor zijn leerbedrijven en praktijkopleiders onmisbaar. Gelukkig zijn die er heel veel en is de inzet onverminderd groot”. Om het belang van praktijkopleiders te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed